rbargo

  • ۰
  • ۰

تحقیق غنی سازی تخم مرغ با استفاده از رنگدانه های طبیعی 7 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 7

غنی سازی تخم مرغ با استفاده از رنگدانه های طبیعی :.

صنعت تولید تخم مرغ همواره به عنوان یک صنعت تولیدی بی نظیر در دنیا مطرح بوده است. در حال حاضر دو رویکرد مختلف عمومی و اختصاصی در ارتباط با صنعت تولید تخم مرغ وجود دارد. در رویکرد عمومی، تخم مرغ به عنوان یک کنسرو طبیعی و غنی از پروتئین، انواع ویتامین ها و املاح معدنی مطرح می باشد که برای مصرف کنندگان همواره قابل دسترس، ارزان قیمت و سهل الوصول بوده است.

در طول 30 سال گذشته مصرف تخم مرغ در جهان با نوسانات مختلفی روبرو بوده است. دلیل کاهش مصرف تخم مرغ در طول این سال ها، به تصور منفی مرتبط با میزان بالای کلسترول تخم مرغ (195 الی 250 میلی گرم به ازاء هر تخم مرغ) و ارتباط این ماده با بروز بیماری های قلبی – عروقی مربوط بوده است. این تبلیغات سوء موجب گردید که که محققین تغذیه مطالعات وسیع و دامنه داری را در این ارتباط آغاز نمایند و میلیون ها دلار را صرف شناخت ارتباط واقعی بین کلسترول تخم مرغ و بروز بیماری های قلبی – عروقی بنمایند.

در این ارتباط می دانیم که مولکول کلسترول بر پایه اندازه ذرات و غاظت ذرات، به دو جزء کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) تقسیم می شود. همبستگی مثبت بین کلسترول خوب و کاهش وقوع بیماری های قلبی و عروقی کاملاً به اثبات رسیده است. نقش منفی مولکول های LDL در ارتباط با بروز بیماری های قلبی و عروقی در حضور رادیکال های آزاد بروز می یابد عوامل مختلفی در بدن منجر به تولید رادیکال های آزاد می گردند. واکنش های مربوط به زنجیره انتقال الکترون، آنزیم های اکسیداتیو، آلودگی هوا و تابش اشعه خورشید، از جمله عواملی هستند که باعث تولید رادیکال های آزاد در بدن می شوند. رادیکال های آزاد مولکول هایی با میل ترکیبی بالا هستند. این رادیکال ها اگر مولکول مشابه خود را در بدن پیدا نکنند، با سایر مولکول های موجود در سلول واکنش نشان می دهند. هنگامی که کلسترول بد در بدن تحت تاثیر رادیکال های آزاد قرار می گیرد، اکسید می شود و تولید مولکول های LDL اکسید شده را در بدن می نمایند. LDL اکسید شده موجب آسیب رساندن به عروق خونی می شود که به دنبال آن مونوسیت ها به طرف عروق جراحت یافته مهاجرت می نمایند. این امر منجر به باریک شدن عروق خونی شده و در نتیجه بیماری تصلب شرائین بروز می نماید. به این ترتیب مشخص گردید که کلسترول خام تخم مرغ به تنهایی نمی تواند به عنوان یک عامل منفی در بروز بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد. کلسترول یک ترکیب مهم و موثر در بدن همه موجودات زنده است که در مورد انسان، 75% از آن در بدن و به وسیله کبد ساخته می شود. کلسترول نقش حیاتی و ضروری در سوخت و ساز و تعادل بدن بر عهده دارد و به عنوان یک مولکول پایه جهت سنتز انواع هورمون های جنسی و استروئیدی در بدن نقش های عمده ای را ایفا می نماید.

این یافته ها منجر گردید که محققین تغذیه و بیوشیمی تلاش زیادی را جهت از بین بردن این تصور منفی در مصرف کنندگان نمایند و از ترکیبات مختلفی جهت بهبود ارزش تغذیه ای تخم مرغ و کاهش وقوع واکنش های منفی در تخم مرغ استفاده نمایند.

به این ترتیب رویکرد اختصاصی در صنعت تولید تخم مرغ بوجود آمد. از دستاوردهای بسیار با ارزش این رویکرد، تحقیقات مختلفی بود که در ارتباط با غنی سازی تخم مرغ مطرح گردید و به این ترتیب تخم مرغ های غنی شده از نظر انواع مواد معدنی، ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا 3 به بازار مصرف ارائه گردیدند. به موازات این تنوع تغذیه ای، مباحثی همانند تولید تخم مرغ مایع، جداسازی صنعتی زرده و سفیده تخم مرغ، پاستوریزاسیون تخم مرغ، تولید صنعتی پوسته تخم مرغ، تولید صنعتی غشاء های تخم مرغ و معرفی کاربری آن ها، در این رویکرد مورد بررسی قرار گرفت.

همان طور که می دانیم در حال حاضر در کشورهای مختلف و از جمله ایران، بحث کیفیت مواد خوراکی و توجه به سلیقه و طبع مصرف کنندگان مواد خوراکی مورد توجه ویژه تولید کنندگان مختلف قرار گرفته است. در ارتباط با تخم مرغ، همیشه این بحث از طرف مصرف کنندگان مطرح بوده که تخم مرغ های تولید شده در روستاها از خواص تغذیه ای مطلوب تر و با ارزش تری برخوردارند. یکی از دلایل این نگرش به رنگ زرده تخم مرغ های تولید شده به روش سنتی باز می گردد. به طوریکه مصرف کنندگان حاضر به پرداخت وجه بیشتری جهت خرید این تخم مرغ ها بودند. توجه به بحث افزایش کیفیت تغذیه ای تخم مرغ از دو جنبه موجب گردید که استفاده از منابع کاروتنوئیدی (رنگدانه های طبیعی) در جیره غذایی مرغان تخمگذار مطرح گردد.

1 – ترکیبات کاروتنوئیدی که از منابع طبیعی قابل استخراج هستند، خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و به همین دلیل می توانند با رادیکال های آزادی که در بدن تولید می شوند ترکیب شوند و به این ترتیب مانع بروز خواص منفی آن ها در بدن شوند (به عنوان مثال این ترکیبات می توانند مانع اکسیداسیون LDL ها در بدن شوند).

2 – ترکیبات کاروتنوئیدی که از منابع طبیعی به دست می آیند، طیف وسیعی از ترکیبات را در بر می گیرند. دسته ای از این ترکیبات که به دلیل خصوصیات ساختمانی خاص خود، نور را به طور انتخابی جذب می نمایند اصطلاحاً رنگدانه نامیده می شوند. افزودن این ترکیبات به جیره غذایی طیور موجب می گردد که رنگ مطلوب زرده تخم مرغ به دست آید و به این ترتیب سلیقه مصرف کنندگان هم از نقطه نظر کیفی تامین گردد. در این ارتباط ذکر یک نکته هم ضروری به نظر می رسد. نکته مهم در این ارتباط آن است که بدن طیور قادر به سنتز این دسته از ترکیبات نمی باشد و این مواد باید حتماً از طریق جیره غذایی تامین شوند.

بنابراین چنانچه هدف از استفاده از رنگدانه ها، غنی سازی تخم مرغ و دسترسی به رنگ مناسب زرده تخم مرغ باشد، باید حتماٌ از رنگدانه های طبیعی استفاده شود.

رنگدانه های طبیعی شامل دسته ای از ترکیبات هستند که تحت عنوان لوتئین و زی زانتین نامیده می شوند.

لوتئین و زی زانتین رنگدانه های زرد رنگ از دسته گزانتوفیل ها هستند که به گروه کاروتنوئیدها تعلق دارند. این رنگدانه ها در مواد خوراکی از قبیل کلم پیچ، کلم بروکلی، اسفناج، انواع میوه ها، سبزی ها و گل همیشه بهار یافت می شوند. یکی از منابع ذخیره کننده این رنگدانه ها، زرده تخم مرغ می باشد.

لوتئین علاوه برخاصیت تولید رنگ، خاصیت آنتی اکسیدانی هم دارد. این ترکیب می تواند رادیکال های آزاد ناشی از اکسیداسیون مواد خوراکی را از بین ببرد و به این ترتیب می تواند DNA، پروتئین و چربی های درون زرده تخم مرغ و بافت های بدن را در مقابل اکسیداسیون محافظت نماید.









سایر محصولات :
تحقیق غنی سازی تخم مرغ با استفاده از رنگدانه های طبیعی 7 ص

تحقیق غنی سازی...

تحقیق در مورد بینایی

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد نظامهای کنترل مدیریت در سازمانهای امروز 18 ص

تحقیق در مورد نظامهای کنترل...

تحقیق علوفه کلزا در تغدیه دام

تحقیق علوفه کلزا در تغدیه دام...

تحقیق عقاب

تحقیق عقاب...

تحقیق در مورد بیماری کزاز

تحقیق در مورد بیماری کزاز...

تحقیق در مورد نظامهای کنترل مدیریت در سازمانهای امروز 20 ص

تحقیق در مورد نظامهای کنترل مدیریت...

تحقیق ضوابط بهداشتی صنعت پرورش طیور گوشتی

تحقیق ضوابط بهداشتی صنعت پرورش طیور گوشتی...

تحقیق در مورد بیماری های وراثتی

تحقیق در مورد بیماری های وراثتی...

تحقیق شاهرخ تیموری

تحقیق شاهرخ تیموری...

تحقیق در مورد نظام پیشنهادات

تحقیق در مورد...

تحقیق در مورد بیوتکنولوژی 20 ص

تحقیق در مورد بیوتکنولوژی...

تحقیق سید جمال الدین اسدآبادی

تحقیق سید جمال...

تحقیق سازه های موثر بر بروز رفتارهای فحلی در گاو

تحقیق سازه های موثر...

دانلود پاورپوینت زکریای رازی و نقش آن در پیشبرد علم شیمی و علوم اسلامی

دانلود پاورپوینت زکریای رازی و نقش آن...

تحقیق در مورد نظام پیشنهادها

تحقیق در مورد نظام پیشنهادها...

تحقیق در مورد بیماری های غیر واگیر

تحقیق در مورد بیماری های غیر...

تحقیق زندگینامه کمال الملک

تحقیق زندگینامه کمال الملک...

تحقیق زندگی نامه میرزا کوچک خان جنگلی 10 ص

تحقیق زندگی نامه میرزا...

تحقیق در مورد بی پایان کردن اعتبار کارتهای اینترنتی

تحقیق در مورد بی پایان کردن اعتبار...

تحقیق در مورد نظام پیشنهادها میزان بهره وری در مجموعه مدیریتی

تحقیق در مورد نظام پیشنهادها...

تحقیق زندگی بودا

تحقیق زندگی بودا...

تحقیق در مورد بهمن

تحقیق در مورد...

تحقیق زندگانی حضرت امام موسی کاظم

تحقیق زندگانی حضرت امام موسی کاظم...

تحقیق در مورد نظام مدیریت مشارکی

تحقیق در مورد نظام...

تحقیق زندگانی حضرت امام رضا

تحقیق زندگانی حضرت امام رضا...

تحقیق در مورد بهداشت فردی و عمومی

تحقیق در مورد بهداشت فردی و...

تحقیق روابط تجاری دوران صفوی

تحقیق روابط تجاری دوران صفوی...

تحقیق در مورد نظام مدیریت مبتنی بر عملکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان

تحقیق در مورد نظام مدیریت مبتنی بر...

تحقیق رهیافت‌های تاریخی در اندیشه امام خمینی

تحقیق رهیافت‌های تاریخی در اندیشه امام...

تحقیق در مورد بهداشت روانی و هنجاریابی آزمون بینائی حرکتی بندرگشتالت

تحقیق در مورد بهداشت روانی و هنجاریابی...

تحقیق رنسانس و سه انقلاب فکری

تحقیق رنسانس و سه...

تحقیق در مورد نظام مدیریت مبتنی بر عملکرد در اورژانس بیمارستان ضیاییان 28 ص

تحقیق در مورد نظام...

تحقیق در مورد بهداشت روان چیست

تحقیق در مورد بهداشت روان چیست...

تحقیق رشته باستان شناسی 10 ص

تحقیق رشته باستان شناسی 10 ص...

تحقیق در مورد نظام صنفی اصناف 35 ص

تحقیق در مورد نظام صنفی اصناف...

تحقیق دنیای حیوانات

تحقیق دنیای حیوانات...

تحقیق در مورد بهترین ترانزیستور 18 ص

تحقیق در مورد بهترین ترانزیستور 18 ص...

تحقیق درمورد خوردگی فلزات و اثر آن بر روی صنایع مختلف
تحقیق درمورد خواص سوپرآلیاژها و مقاومت آنها در برابر خوردگی
تحقیق درمورد جغرافیا و صنعت توریسم کشور لهستان
تحقیق درمورد(( سیل و خسارات ناشی از آن ))
تحقیق درمورد گزارشات انجام آزمایشات میکروبیولوژی محیطی
تحقیق درمورد بررسی عوامل موثر به حفرات گازی و انقباضی
دانلود مقاله رابطه دین و اخلاق
مقاله کمبود فقرآهن
تحقیق درباره؛ ارزشیابی
تحقیق انگلیسی درباره IQ Test
تحقیق ویتامین D
تحقیق مدار تون کنترل با عملکرد فوق العاده

کلمات کلیدی :ndash رکیبا کارونوئیدی مرغ ولید صنعی قلبی ndash عروقی های قلبی ndash رنگدانه های رادیکال های این ریب مصرف کنندگان های آزاد های طبیعی های قلبی غنی سازی بیماری های رنگدانه کلسرول ارباط طبیعی رکیبا رادیکال کنندگان اسفاده مولکول نمایند
  • ۹۶/۰۷/۲۹
  • شیدا خسروی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی